Zwembad onderhouden

Zwembad onderhouden

Wat u zelf kunt doen
Zwemplezier van het zuiverste water begint bij een doordacht watercirculatiesysteem en een goed werkende filterinstallatie. Het bad is gevuld met leidingwater. Hiermee legt u de basis voor schoon en helder water. Nu kunt u zelf ook een steentje bijdragen aan de kwaliteit van uw badwater. Bladeren uit het water vissen en `s avonds uw bassin afdekken, uw bad een grote beurt geven met een bodemreiniger, de omgeving schoonhouden. Het verhoogt uw zwemplezier en uw bad nodigt u uit voor een frisse duik. Bij gezond zwemwater komt echter meer kijken. Desinfecteren bijvoorbeeld. En doordachte waterbehandeling. Laten we de feiten eens op een rij zetten. 

Algen, bacteriën en verontreinigingen krijgen geen kans
Zeker een verwarmd, maar ook een koud buitenbad krijgt nogal wat te verwerken. Juist bij zomerse temperaturen. Bacteriën voelen zich dan als een vis in het water. Ze vermenigvuldigen zich in rap tempo. Algen houden eveneens van zonnestralen. Ze zorgen voor een groen/bruine aanslag en verkleuren uw zwemwater. Bovendien veroorzaken algen de kans op gladheid. En wat denkt u van haren, huidschilfers en zonnebrandcrème die in uw bad achterblijven? Of bladeren, stof en insecten? 

Gelukkig hoeft u van dit ongemak geen hinder te ondervinden. Want met de juiste waterbehandeling worden verontreinigingen afgevoerd en krijgen algen en bacteriën geen kans. Sterker nog, u bent zeker van een constante kwaliteit zwemwater. En van zwemplezier zonder zorgen. pH-waarde
Ook deze term klinkt u vast en zeker bekend in de oren. De pH-waarde geeft aan of uw water zuur, neutraal of alkalisch (basisch) is. Bij een waarde van 7,0 is het water neutraal. Bij meer dan 7,0 pH is het water alkalisch (basisch), bij minder dan 7,0 pH zuur. De waarde mag schommelen tussen 6,8 en 7,8, de ideale waarde is 7,2. De pH-waarde is van belang voor de desinfectie van uw bad. Ook bij kalkafzetting en algen is de pH-waarde van belang.

Calciumhardheid en kalkevenwicht
De calciumhardheid geeft het kalkgehalte in uw water aan. Hoe hoger deze waarde, hoe meer kalk in uw bad. En het omgekeerde. De normale waarde ligt tussen de 100 en 250 p.p.m. (5,5º-14º dH= Duitse graden hardheid). Zacht water heeft een hardheid van 0 – 145 p.p.m. ( 0º- 8º dH ), middelhard water 145 -270 p.p.m. ( 8º -15º dH) en hard water 270 – 540 p.p.m. ( 15º - 30º dH). Hoeveel kalk mag er in het water zitten? Hoe krijgt u helder water en hoe voorkomt u kalkaanslag? Bij een kalkevenwicht is de kalk in het zwemwater voor 100% opgelost. Er is nu geen afzetting van kalk mogelijk. Van troebel water door “vlokken” is evenmin sprake. Bij dit evenwicht worden de materialen van uw bad niet aangetast.

ALPC Aqua-fun Leisure & Pleasure Company - groothandel in zwembaden, zwembadchemie en –accessoires, spa’s enz. 


-->

Er zijn geen producten in deze categorie.