besproeiing advies

besproeiing advies


Elk gazon is anders, bij Wibbelink weten we dat maar al te goed. Wij adviseren onze klanten al jaren over de juiste besproeiing van alle soorten en maten tuinen. Wilt u weten hoe u uw gazon op de juiste manier moet besproeien? lees dan ons onderstaande advies en bestel de producten gemakkelijk online, of kom vrijblijvend langs in onze winkel voor persoonlijk advies!


sproeiers voor tuinen van 0m² tot en met 100m²

Het advies dat wij geven aan klanten als meest simpele oplossing voor de relatief kleinere tuin is de zwenksproeier Aqua S, De Aqua S is niet alleen goed voor uw planten, u houdt zelf ook meer tijd over. Het duurzame materiaal met metalen componenten zorgt ervoor dat de sproeier stevig staat. U kunt ook kiezen voor de kwalitatief hogere Aquazoom S, Bij deze zwenksproeier is een zeer nauwkeurige instelling mogelijk met de regulering van de waterafgifte. 

Daarnaast hebben we de Gazonsproeier FOX. Dit is een Nevelsproeier met een maximaal bereik van 100m². Het voordeel van een nevelsproeier is dat de kwetsbare planten zeer voorzichtig besproeid worden. De gazonsproeier wordt stevig op een spike geplaatst. Hiermee kunt u de Gardena Classic Nevelsproeier Fox gemakkelijk en stevig in het gazon of de grond plaatsen.


sproeiers voor tuinen van 100m² tot en met 250m²

Voor de middelgrote formaat tuin is de zwenksproeier Aqua L een uitstekende keuze. De zwenksproeier is geschikt voor oppervlaktes van 120 tot 280 m² en onderscheidt zich door een verscheidenheid aan uitstekende functies. De zwenksproeier is eenvoudig te gebruiken en vereist geen technische knowhow. De sproeier heeft de mogelijkheid om het bereik naar wens tussen 8 en 18 meter in te stellen. De breedte van de waterstralen is maximaal 16 meter, hoewel het ook mogelijk is om slechts naar één kant water te geven. U kunt ook kiezen voor de kwalitatief hogere Aquazoom M. Zodra u de sproeier gebruikt, ervaart u het gebruiksgemak en de vele instelmogelijkheden. Voor het onderhoud zijn innovatieve methodes gebruikt.

De sector sproeier 1/2'' (VYR 80 is ook een goede optie voor het bewateren van middelgrote tuin. Deze messing klepelsproeier van Spaanse topkwaliteit met stelringen voor het snel instellen van de sproeidekking van 0° - 360° is uitermate geschikt voor beregening van uw tuin. De reikwijdte varieert van 12 tot 13 meter rondom. Bij het gebruik van dit soort sectorsproeiers adviseren wij, indien mogelijk, altijd een pomp te gebruiken. Bijvoorbeeld de Classic besproeiingspomp 3000/4. De compacte Gardena Besproeiingspomp 3000/4 is het optimale instapmodel, Door het grote zuigvermogen en de hoge druk is deze pomp ideaal voor besproeiing. 


sproeiers voor tuinen van 250m² en groter

Voor de grotere tuinen adviseren wij altijd om een sector sproeier te gebruiken, bij voorkeur met een bronpomp 

De pulserend sector/cirkelsproeier van Gardena is hierbij een uitstekende optie. De zeer precieze, koperen spuitmond zorgt voor een precieze verdeling van het water. U kunt het bereik instellen met de grote, eenvoudig te gebruiken draaiknop. Dit kan worden ingesteld van 5 m tot maximaal 12,5 m. Er kan een oppervlak van 75 m² tot maximaal 490 m2 worden besproeid.

Ook de sector sproeier 3/4' (VYR 60), de grotere versie van de hiervoor besproken VYR 80, is een goede optie als u het gehele gazon wilt besproeien. De reikwijdte van deze sproeier gaat van 15 tot 16.3 meter, afhankelijk van de waterdruk. Deze reikwijdte maakt dit een erg goede keuze voor een groot gazon. installatie is simpel: zet de sectorsproeier op een 3-poot, bijvoorbeeld de 3-poot opklapbaar, 1/2''. Of op een metalen piket, in dit geval de Metalen piket met inwendige aansluiting 3/4'' 60cm. Aan deze 3-poot of metalen piket kunt u de tuinslang aansluiten met de juiste slangkoppeling van bijvoorbeeld gardena.


aansluiting: van kraan tot sproeier

Ten eerste hebt u een kraanstuk nodig om uw kraan te verbinden aan te tuinslang. Deze hebben wij in drie maten: 21mm26.5mm en 33.3mm. Om vervolgens uw tuinslang te koppelen aan het kraanstuk, heeft u een slang stuk nodig. Deze hebben we in 15mm en in 19mm. Dit slangstuk heeft u nogmaals nodig om de slang te verbinden aan sproeier. 

Ten tweede heeft u een tuinslang nodig, wij hebben drie verschillende soorten. De tuinslang classic is vormvast door het gebruik van hoogwaardig weefsel en is vrij van schadelijke weekmakers (ftalaten) en zware metalen, en is natuurlijk UV-bestendig. Deze tuinslang is beschikbaar in 20 meter, en in 20 meter met complete set die bestaat uit de volgende producten: 1 kraanstuk, 1 adapter, 1 slangstuk, 1 waterstop en 1 tuinspuit. De flexslang van Gardena is ideaal voor het besproeien van de tuin. De Comfort Flex is niet alleen sterk en degelijk, maar ook zeer flexibel. De slang raakt niet uit zichzelf in de knoop en kan gemakkelijk opgerold worden. De Power Grip technologie zorgt voor een sterke, waterdichte verbinding tussen de slang en het slangaansluitstuk. De flexslang is beschikbaar in 20 meter en in 30 meter U kunt ook kiezen voor de kwalitatief hogere variant van de flexslang, namelijk de highflex slang. Ook deze is beschikbaar in 20 meter en 30 meter De Gardena Comfort wandslangenbox 25 roll-up automatic maakt besproeien bijzonder eenvoudig en comfortabel. De slang wordt automatisch opgerold. De praktische slangenbox wordt aan de muur bevestigd en is 180 ° zwenkbaar. Dit is een complete set inclusief Hoogwaardige slang,1.5 meter Aansluitslang, 1 x Reinigingssproeier, 1 x Waterstop, 3 x Kraanstuk, Muurbeugel en pluggen.

Ten slotte kunt u er nog voor kiezen om gebruik te maken van een besproeiingscomputer. een besproeiingscomputer wordt direct op de kraan aangesloten en bestuurt de besproeiing betrouwbaar volgens de geselecteerde starttijd en tijdsduur. Hierbij heeft u keuze tussen de FlexicontrolSelect control en Selectcontrol


Dit is uiteraard slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer zien van ons brede assortiment aan besproeiing? Kijk dan onder bewatering & sproeien op de webshop, of kom vrijblijvend langs in ons winkel! Bij vragen kunt u ons ook altijd bellen.


Bruno - Tuinspecialist Uw Groene Vakwinkel Wibbelink. 


.
-->

Er zijn geen producten in deze categorie.