Over ons

Onze gezellige winkel met een dorps karakter biedt een groot assortiment op het gebied van Doe-Het-Zelf, Tuin,  Dier & Hengelsport, Sleutelservice en nog veel meer. Met een enthousiast winkelteam van 5 vaste en 3 parttime medewerkers proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn en te voorzien van goed advies binnen ons gehele assortiment.

Van het kleinste schroefje tot de meest uitgebreide tuin- en doe het zelf machines, van voordelig basic honden- en kattenvoer tot de gerenommeerde merken, van sleutelservice tot SKG goedgekeurd hang en sluitwerk, van gewasbeschermingsmiddelen tot meststoffen voor tuin en gazon, hengelsport, werkkleding en schoeisel; bij ons bent u aan het juiste adres.

Onze winkel biedt tevens huisvesting aan een snel groeiende inkooporganisatie gericht op agrarische winkels, Uw Groene Vakwinkel, opgericht in 2003. Ruim 170 aangesloten winkels maken deel uit van deze krachtige groep die wordt aangestuurd vanuit Nijverdal.

Klik hier om doorgestuurd te worden naar een video van ons gehele pand op onze Facebook pagina. 


    


Historie

In 1916 begon Hendrik Jan Wibbelink op de huidige locatie met de verkoop van brandstoffen. Een goederenspoor verbond het bedrijf met de doorgaande spoorweg Zwolle – Almelo. De activiteiten bestonden voornamelijk uit het vervoeren van allerlei materialen. De straat waar aan het bedrijf toen al gevestigd was heette de Spoorstraat. Nadat het Twentekanaal was aangelegd vertrok H.J. Wibbelink met zijn drie zoons naar Goor waar de transportactiviteiten verder werden uitgebreid met het lossen van schepen. In Goor is dit transportbedrijf nog steeds aanwezig. Zoon Hendrik Jan Wibbelink bleef achter in Nijverdal en bouwde de zaak verder uit. Op het hoogtepunt, voor de komst van het aardgas, waren er al 6 mensen werkzaam in voornamelijk het lossen van kolenwagons en de distributie ervan. Op de plek aan het spoor werden oliewagons gelost en weer opgeslagen in 3 reusachtige tanks van 40.000 liter. Met een DAF tankauto werd olie vervoerd voor grote CV-installaties. Ook was er een tankstation aanwezig. Drie vrachtauto’s met open laadbak werden gebruikt voor het vervoer van opgezakte brandstoffen.

Geleidelijk kwam er een vraag naar gereedschappen en tuinartikelen waarmee men begon te verkopen in de jaren 60. Vanwege de komst van het aardgas begon men deze artikelen een steeds prominentere plaats in de toenmalige kolenloods te geven.
De opslagruimte van buurman Van Buren Bouwmaterialen werd gekocht zodat het begin werd gelegd voor de huidige winkel. Kleinzoon Herman Wibbelink trad in 1979 in de voetsporen van vader Hendrik Jan en breidde de toenmalige loods flink uit. De straatnaam was door een veranderde infrastructuur gewijzigd. Het spoortraject waarmee ook de fabrieken van Nijverdal-ten Cate werden voorzien, werd opgedoekt. Transport gebeurde voortaan per vrachtauto. In meerdere verbouwingen werd in een periode van enkele jaren de winkel uitgebreid van 150 m² naar de huidige verkoopruimte van 1200 m². Uiteraard werd ook het assortiment flink uitgebreid. Naast een complete Doe-Het-Zelf-tak, werd in 1991 begonnen met de verkoop van diervoerders en dieraccessoires. Daarnaast werd ook de verkoop van tuinhout grootschalig aangepakt. Dit resulteerde in een complete specialisatie op het gebied van het leveren en plaatsen van hout- en betonschuttingen.